Μωσαϊκα, Μωσαικα, Μωσαϊκά, Μωσαϊκό, Ψηφιδωτά, Ψηφιδωτό, Ψηφιδωτα, Mosaic, Mosaics

αρχική σελίδα  εταιρικό προφίλ  δίκτυο πωλήσεων  αποστολές και πληρωμές  σχετικά με τα μωσαϊκά  επικοινωνία

 
1

15 1024
15 1024

15 1023
15 1023

15 1022
15 1022

15 1021
15 1021

15 1020
15 1020

15 1019
15 1019

15 1018
15 1018

15 1017
15 1017


Χορηγοί:

- Προσφορες
- Λογοθεραπεια
- Δυσλεξια
- Web marketing
- Μουσικα οργανα
- Κιθαρες
- Ενισχυτες
- Αποκριατικα ειδη
- Χριστουγεννιατικα ειδη
- Αθλητικα ειδη
- Επιπλα κηπου
- ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
- Φακοι επαφης
- Περγολες
- Τεντες
- Στορια
- Προσφορες εστιατοριων
- catering
- catering γαμου
- catering βαπτισης
- Γυαλια ηλιου Rayban
- Γυαλιά ηλίου Ray ban
- ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
- ΠΛΑΚΑΚΙΑ
- ΕΙΔΗ ΜΠΑΝΙΟΥ
- ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ
- ΤΕΧΝΗΤΑ ΑΝΘΗ
- ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ
 

 
 
Βρίσκεστε εδώ: » Αρχική σελίδα

Όλα τα αναγραφόμενα κόστη είναι τιμές internet και αφορούν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας και τους πελάτες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.
 
Μάθετε περισσότερα...

Τι είναι το Μωσαϊκό

Μωσαϊκά: Εξωτερική επιφάνεια διακόσμησης από μικρά χρωματιστά μέρη - όπως πέτρα, ορυκτό, γυαλί, κεραμίδι, ή κοχύλι - συνδεόμεναμεταξύ τους σε ένα υπόβαθρο συγκόλλησης.

Τα κομμάτια του μωσαϊκού, συνήθως μικρά τετράγωνα, τρίγωνα, ή άλλα συμμετρικά σχήματα (ψηφίδες), εφαρμόζονται στην επιφάνεια, συχνά σε ένα τοίχο ή πάτωμα, το οποίο έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ή με συγκολλητική ουσία ούτως ώστε να δεχθεί το σχέδιο.

Τα μωσαϊκά διαφέρουν από τα διακοσμητικά σχέδια με έθετες ψηφίδες όπου τα κομμάτια εφαρμόζονται στην επιφάνεια.

Το μωσαϊκό παρουσιάζει ένα σχέδιο ή μια εικόνα σε δύο διαφορετικές διαστάσεις.Είναι συνήθως για μεγάλης κλίμακα επιφάνεια διακόσμησης.

Συγκριτικά με άλλα μέσα διακόσμησης, το μωσαϊκό ενέχει από μόνο του μοναδικές ποιότητες, και είναι κατάλληλο και για εσωτερικούς αλλά και για εξωτερικούς χώρους. 


Η προέλευση του Μωσαϊκού

Τα παλαιότερα μωσαϊκά που γνωρίζουμε χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα π.Χ. και είναι κατασκευασμένα από βότσαλα, με μια εκλεπτυσμένη τεχνική από Έλληνες τεχνίτες του 5ου αιώνα. Βότσαλα ενιαίου μεγέθους, προτασσόμενα σε σειρά  χρωμάτων από άσπρο σε μαύρο, συλλέχτηκαν και χρησιμοποιήθηκαν άκοπα για να σχηματίσουν δάπεδα και μωσαϊκά διαδρόμων. Ακόμα και μ΄ αυτή την φαινομενικά περιορισμένη τεχνική, οι Έλληνες τεχνίτες ήταν ικανοί να δημιουργήσουν περίτεχνα και πολυσύνθετα σχέδια, χρησιμοποιώντας βότσαλα μεταξύ ενός και δύο εκατοστών και αποτυπώνοντας σε περίγραμμα τις περιοχές με μικροσκοπικά μαύρα βότσαλα.

Από τον 4ο αιώνα, βότσαλα χρωματισμένα κόκκινα και κίτρινα προστίθενται για να δώσουν εξαιρετική ποικιλομορφία στο αποτέλεσμα. Καθ΄ όλη την διάρκεια  της αρχαιότητας το μωσαϊκό εξακολουθούσε να παραμένει κατά κύριο λόγο μία τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για πατώματα - διαδρόμους και τοίχους με αντοχή στη φθορά του χρόνου.

Αν και η δεξιοτεχνία είναι παραδοσιακά αναγνωρισμένη στους Έλληνες, είναι ευρέως διαδεδομένο ότι οι Ασσύριοι, οι Αιγύπτιοι, οι Πέρσες και άλλοι παλαιότεροι πολιτισμοί κατείχαν και ανέπτυξαν τις τεχνικές δημιουργίας και διακόσμησης μωσαϊκών.

Τα ρωμαϊκά μωσαϊκά θεωρούνται ότι είναι τα καλύτερα παραδείγματα σ’ αυτό το είδος τέχνης. Αυτοί ανέπτυξαν και τελειοποίησαν την τεχνική με σκοπό την εφαρμογή σε τοίχους και πατώματα σπιτιών που ανήκαν σε ανώτερες κοινωνικές τάξεις, σε βίλλες και σε δημόσια κτίρια.

Η διακόσμηση του μωσαϊκού  συνεχίστηκε και μετά την πτώση της αυτοκρατορίας των Ρωμαίων για δική τους χρήση στην αρχιτεκτονική, σε χριστιανούς, βυζαντινούς, Πέρσες και Ινδούς.


Τοποθέτηση μωσαϊκού

Κάθε μωσαϊκό γρήγορα και απλά μπορεί να τοποθετηθεί και δεν απαιτούνται κάποια ειδικά εργαλεία ή δεξιότητες.

Όλα τα κομμάτια μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος εσωτερικού χώρου, εξωτερικού χώρου και είναι ανθεκτικά στον ήλιο, το χιόνι και τη βροχή. Αυτό είναι μια σημαντική επένδυση, για το σπίτι σας, το γραφείο, ή ως δώρο.
 
Τοποθέτηση: Το μωσαϊκό έρχεται από τους τεχνίτες μας συγκολλημένο  με μια ίνα  ενίσχυσης από μεσκάλ, διασφαλίζοντας καθένα από τα χειροποίητα κομμάτια μωσαϊκού μαρμάρου, πέτρας να παραμείνει αναλλοίωτο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς με πλοίο.

Τα μωσαϊκά μας είναι από χειροποίητο μάρμαρο και πέτρα και κάθε κομμάτι είναι περίπου 1 -1.5 εκατοστά βάθος και 0.5 - 2 εκατοστά πλάτος.

Τα μωσαϊκά είναι κατασκευασμένα από πέτρες και μάρμαρο σε φυσικά χρώματα, στοκάρονται, τρίβονται και περνιούνται με βερνίκι. 

Εμείς θα σας αποστείλουμε το μωσαϊκό τυλίγοντας το σαν χαλί μόνο και μόνο για να μην ξεπακεταριστεί.

Η τοποθέτηση του μωσαϊκού πραγματοποιείται με έναν απλό τρόπο σύμφωνα με τα πρότυπα εγκατάστασης κεραμικών πλακιδίων. Παρόλο που δεν είναι αναγκαίο τα μωσαϊκά να εγκατασταθούν από επαγγελματίες τεχνίτες εμείς θα το συνιστούσαμε για μεγάλα μωσαϊκά. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας.

Για την εγκατάσταση:

α) στον τοίχο ή στο ταβάνι χρησιμοποιείται κόλλα στιγμής, πλακιδίων, απλή ή θερμική σιλικόνη. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε το ψηφιδωτό σε ένα επίπεδο ξύλινο πάνελ και έπειτα να προσαρμόσετε το ξύλινο πάνελ στον τοίχο.

β) στον τοίχο: όπως παραπάνω.

γ) στο πάτωμα: με κόλλα πλακιδίων.

Βήμα 1
Βγάλτε το χαρτί πίσω από το μωσαϊκό και ήπια απομακρύνετε οποιαδήποτε περίσσεια κόλλα.

Βήμα 2
Εγκαταστήστε το στο πάτωμα ή ως πλακάκι τοίχου συγκολώντας το σε επιφάνεια που μπορεί να τοποθετηθεί μωσαϊκό.

Βήμα 3
Μετά από 24 ώρες, επαλείψτε με ρευστοκονίαμα κεραμιδιού (αρμόστοκο) το μωσαϊκό απομακρύνοντας οποιοδήποτε περίσσιο  ρευστοκονίαμα με ένα νοτισμένο ύφασμα προτού στεγνώσει.

Βήμα 4
Όταν το ρευστοκονίαμα του κεραμιδιού είναι στεγνό, εφαρμόστε μία στεγανωτική ουσία μαρμάρου, πέτρας (βερνίκι εμποτισμένο) (διαθέσιμη από τα περισσότερα DIY καταστήματα) στο μωσαϊκό για να στεγανοποιήσετε το μάρμαρο και να αναδείξετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κομματιού.

Βήμα 5
Απολαύστε τη μεγάλη ομορφιά της ζωής από την δική σας προσφορά, σε ένα ιδιαίτερο ψηφιδωτό.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Συνέχεια

Περιοχή μελών

Καλωσήλθες Επισκέπτη!

E-Mail:
Κωδικός: (υπενθύμιση κωδικού)
Δεν είστε μέλος;
Click εδώ
για να εγγραφείτε.

Καλάθι αγορών

Γρήγορη εύρεση

Λέξη κλειδί:
Τιμή ανάμεσα σε:
&
Ημ/νία ανάμεσα σε:
(dd/mm/yyyy)
&
Εύρεση σε:

Νέες προσθήκες

15 1019
         
     

Τηλ. άμεσης επικοινωνίας: 6984.692941

οι αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ

© Artmosaic - made & hosted by Hyper Center - Κατασκευη ιστοσελιδων